7 Mart 2016 Pazartesi

Sera Üreticiliğinde Etkin Mikroorganizma Kullanımı

Sera Üreticiliğinde EM

-SAION EM sertleşmiş toprakların tamamen çözülerek yumuşamasını, toprağın havalanmasını, nefes almasını sağlayarak oksijen, azot-karbondioksit-kötü gazlar sirkülasyonunu sağlar.
-SAION EM içerisindeki mevcut fotosentez bakterileri ile de bitkinin fotosentez gücünü en üst düzeye çıkarır.
-SAION  EM tarla ortamındaki tüm organik kalıntıları (sap, saman, yaprak, bitki artıkları, hayvan tersi v.b gibi) tamamen parçalar, doğal gübre haline getirip ,toprağı humus hale dönüştürerek organik gübre oluşumunu ve bunu bitkinin alabilmesini sağlar.
-SAION EM . toprağı sağlıklı hale getirdiği gibi üzerinde yetiştirdiğimiz bitkilerin de son derece sağlıklı olmasını, yüksek verim vermesini ve üstelik tamamen organik ürün almamızı sağlamaktadır.
-SAION EM  ile üretilen ürünler tamamen organik olduğu gibi, önceden  bitkiye verilen kimyasal ve zehirlerle ürünlerde oluşan kalıntıların yok edilebilmesi de yine SAION EM uygulaması ile mümkündür. Yani, kanserojen maddeleri, ağır metalleri kısaca ürünlerdeki insan sağlığını bozan tüm kalıntıları da yok eder.
-SAION EM, bitkide, çiçeklenmeyi, filizlenmeyi artırır,meyve vermeyi, olgunlaşmayı teşvik eder, bitki gelişimini garanti eder. Çok güçlü kök gelişimi sağlar. Dolayısı ile verimi artırıp, kaliteli ve organik ürün almayı sağlar. Günümüzde çok aşırı olan gübre fiyatları nedeniyle çiftçilerimiz büyük sıkıntılar çekmektedirler. Oysa büyük çoğunluğu gereksiz ve hatta zararlı olan kimyasal ve zehir kullanımı yerine EM ile yapılan tarım sonucu  verim ve kalite artacak, organik ve üst düzey ürün alınacak , topraklar sağlıklı ve canlı kalacak,  çiftçimiz sıkıntı çekmeyecek, korkulu rüya görmeyecek, gübre diyerek bir kısım ürünlere  vereceği paranın da en az yarısı cebinde kalacaktır.
Seracılıkta Etkin Mikroorganizma Kullanımının Faydaları
  • Kalibrasyon uyumu sağlar
  • Verim artar
  • Bakteri ve haşeret uzaklaştırır,hastalığı engeller
  • Çürümeyi engeller
  • Doğal ürün alımını sağlar
  • Kalıntı olmaz,satışta öncelik sağlar
  • Organik üretim
  • Ürünün raf ömrünü uzatır
  • Kök gelişimini sağlar
  • Toprak ısısını arttırır
  • Bitkilerin ihtiyaç duyduğu  C, N, P, S, Fe, Mg gibi elementleri kullanılabilir forma çevirir
  • Toprak PH seviyesini dengeler
  • Toprağın su tutma kapasitesini arttırır
  • Antioksidan etkisiyle bitkinin strese girmesini engeller
  • Bitkinin fotosentez kapasitesini yükseltir
  • Topraktaki patojenleri bastırır
  • Filizlenmeyi,çiçeklenmeyi,meyve vermeyi ve olgunlaşmayı teşvik eder
 MARUL SERASI EM (ETKİN MİKROORGANİZMA UYGULAMASI)



(Marulda kök çürümesi, boy uyumsuzluğu, bakteri ve sinek oluşumunu engeller, ürün verimini arttırır.Domateste verim artışı ve kalibrasyon sağlanır,raf ömrü uzar.Gül ve cipsoda verim artışı sağlar,direnci arttırır vb....)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder