www.ezgrup.com Bilgi ve Sipariş : 0 232 404 6363 EM, Etkin Mikroorganizmaların kısa yazılışıdır.EM, yararlı mikroorganizmaların bir birleşimidir.
3 Şubat 2016 Çarşamba
Tarımda EM Kullanımı
Tarımda EM Kullanımı
SAION EM, hastalıklı ya da fonksiyonunu kaybetmiş topraklara aşılandığında; topraktaki mevcut kötü patojenleri yok eder. Dolayısıyla toprağı düzenleyerek toprağın yeniden doğal formuna ve sağlığına kavuşmasını sağlar.
-SAION EM sertleşmiş toprakların tamamen çözülerek yumuşamasını, toprağın havalanmasını, nefes almasını sağlayarak oksijen, azot-karbondioksit-kötü gazlar sirkülasyonunu sağlar.
-SAION EM içerisindeki mevcut fotosentez bakterileri ile de bitkinin fotosentez gücünü en üst düzeye çıkarır.
-SAION EM tarla ortamındaki tüm organik kalıntıları (sap, saman, yaprak, bitki artıkları, hayvan tersi v.b gibi) tamamen parçalar, doğal gübre haline getirip ,toprağı humus hale dönüştürerek organik gübre oluşumunu ve bunu bitkinin alabilmesini sağlar.
-SAION EM . toprağı sağlıklı hale getirdiği gibi üzerinde yetiştirdiğimiz bitkilerin de son derece sağlıklı olmasını, yüksek verim vermesini ve üstelik tamamen organik ürün almamızı sağlamaktadır.
-SAION EM ile üretilen ürünler tamamen organik olduğu gibi, önceden bitkiye verilen kimyasal ve zehirlerle ürünlerde oluşan kalıntıların yok edilebilmesi de yine SAION EM uygulaması ile mümkündür. Yani, kanserojen maddeleri, ağır metalleri kısaca ürünlerdeki insan sağlığını bozan tüm kalıntıları da yok eder.
-SAION EM, bitkide, çiçeklenmeyi, filizlenmeyi artırır,meyve vermeyi, olgunlaşmayı teşvik eder, bitki gelişimini garanti eder. Çok güçlü kök gelişimi sağlar. Dolayısı ile verimi artırıp, kaliteli ve organik ürün almayı sağlar.
Günümüzde çok aşırı olan gübre fiyatları nedeniyle çiftçilerimiz büyük sıkıntılar çekmektedirler. Oysa büyük çoğunluğu gereksiz ve hatta zararlı olan kimyasal ve zehir kullanımı yerine EM ile yapılan tarım sonucu verim ve kalite artacak, organik ve üst düzey ürün alınacak , topraklar sağlıklı ve canlı kalacak, çiftçimiz sıkıntı çekmeyecek, korkulu rüya görmeyecek, gübre diyerek bir kısım ürünlere vereceği paranın da en az yarısı cebinde kalacaktır.
#etkin mikroorganizma#etkin mikroorganizmalar#EM#YARARLI BAKTERİLER#yararlıbakteriler #etkin mikroorganizmalar#em
BESİ SIĞIRI ÜRETİMİNDE SAION EM
Yem Katkısı Olarak
Besi ve bitirme yemlerine hayvan başına günde 30 gram oranında SAION EM Bukaşi ilave edin.
Hijyen Spreyi Olarak
50 litre suda seyreltilmiş 1 litre SAION EM’yi ilk ayda bir kez ve sonrasında her 15 günde 1 kez olmak üzere metrekareye 0,5 litre oranında spreyleyin. Kışın nemlilik daha fazla olduğundan spreylemede kullanacağınız çözeltiyi 1/10 oranında klorsuz suyla seyreltin ve ayda bir kez yerlere metrekareye 50 gram SAION EM Bukaşi serpin. Bukaşi hem EM mikroorganizmalarını aşılar hem de fazlalık nemi alır.
SAION EM SİLAJ
SANKO SAION tarafından geliştirilmiştir ve İngiltere’de uzun ve kapsamlı denemelere tabi tutulduktan sonra ticari olarak pazarda satışına başlanmıştır. Silajın oluşum sürecinde pH’nın hızla düşmesini garanti eden ve içerdiği mayalar sayesinde anaerobik metabolitlerin oluşmasına neden oluşmaktadır. Oluşan metabolitler, silaja hayvanların beğeneceği güzel bir tat verir ve silajın aşırı derecede ısınmasını önler.
SAION EM SİLAJ’IN ETKİSİ NEDİR?
SAION EM-Silaj içindeki laktik asit bakterileri bir miktar şekeri laktik aside dönüştürerek pH’nın düşmesini ve böylelikle daha kararlı ve daha dayanıklı bir silaj elde edilmesini sağlar. SAION EM-silaj içindeki diğer bir bileşen maya, fermantasyonun daha da ilerlemesini sağlayarak, silajın besin değerini artırır. Silaj katkı maddeleri, çoğunlukla silaj yapma koşulları ideal olmadığı zaman kullanılmaktadır.En yaygın yapılan uygulama asit ve tuzlar kullanılarak pH’nın hızla düşürülmesi ve silajın kararlı hale getirilmesidir. SAION EM-SİLAJ, silajı kararlı hale getirmekle ve yemin enerjisini korumakla kalmaz, aynı zamanda silajın yem olarak enerjisini de artırır. Bunu benzersiz bakteri ve maya dengesi sayesinde başarır ve bu yüzden iklim koşulları ne olursa olsun kullanılmalıdır.
SAION EM SİLAJ’IN ÖZELLİKLERİ VE YARARLARI NELERDİR?
SAION EM-Silaj laktik asit ve maya içerir. Bu, benzersiz bir karışımdır ve silajın daha kararlı olmasını ve ön fermantasyona uğramasını sağlar.
-SAION EM Silaj kullanıma hazır bir sıvıdır. Herhangi bir işleme tabi tutulması gerekmez.
-SAION EM silaj yıllarca Avrupa’da denenmiş ve yararları kanıtlandıktan sonra ilk önce Avrupa’da piyasaya sürülmüştür.
-SAION EM Silaj, ot ve mısır dahil tüm tahılların silajında kullanılabilir.
-SAION EM Silaj kendine özgü tat ve kokusuyla hayvanların seveceği ve hayvanları iyi besleyen bir üründür.
-Hollanda’da Wageningen Enstitüsü’nde yapılan bir araştırmaya göre, EM-silajla üretilmiş silajla beslenen ineklerde süt verimi %15-20 artmıştır.
-Temas ettiğinde silajın ısınmasını önleyen anaerobik metabolitlerin üretilmesini sağlar.
-SAION EM silajın çevreye ve kullanıcılara karşı hiçbir toksik etkisi yoktur ve ekipmanlarda korozyona yol açmaz.
-SAION EM silaj canlı mikroorganizma kültürüdür. Ambalajlı haldeyken kullanım ömrü 1 yıldır. Ancak suyla karıştırıldığında 24 saat içinde kullanılmalıdır.
-2 litre SAION EM Silaj 100 litre suyla seyreltilir. Bu karışımdan 4 litre, silaj yapılacak ürünün tonu başına spreylenir. Eğer daha az su kullanılması gerekiyorsa, 2 litre silaj en az 50 litre suyla seyreltilmeli ve bu karışımdan ton başına en az 2 litre kullanılmalıdır.Kısacası, 20 litre SAION EM silajla 250 ton silaj yapılmaktadır.
Mantar Üretiminde (EM) Etkin Mikroorganizma Kullanımı
Mantarcılıkta EM
KOMPOST YAPIMINDA EMA PLUS KULLANIMI
Mantarlar bitkisel kaynaklı fermantasyona uğramış organik maddeler üzerinde gelişir. Mantarın yetişebilmesi için üzerinde geliştiği ortamdaki organik maddelerin kısmen ya da tümüyle parçalanmış ve mantar tarafından kolayca alınabilir formda olması gerekir. Komposta aşılanan EMA PLUS çok hızlı bir şekilde besin maddelerini mantarın alabileceği forma çevirir.Etkin mikroorganizmalar organik maddelerle temas ettiklerinde, vitaminler, organik asitler,kelatemineraller ve antioksidanlar gibi yararlı maddeler salgılarlar. Bu maddeler, mantarlar için oldukça faydalıdır. Su ve toprak içerisindeki mikroflorayı zenginleştirir, çeşitliliğini arttırır.Rakip mikroorganizmaları uzaklaştırıp mantar misellerinin gelişmesini
kolaylaştıracak bir besin ortamı oluşturur.
Kompostauygulanan EMA PLUS sırası ile;
1)Mantarın yetişebileceği homojen bir ortam yaratır
2)Mantar misellerinin rakip mikroorganizmalardan daha iyi gelişebileceği uygun bir ortam yaratır
3)Rakip mikroorganizmaların istediği besinler yerine, mantarın beslenmesi için gerekli besinleri oluşturur.
4)EMA PLUS içerisindeki yararlı bakteriler komposta uygulandığında fermantasyonu hızlandırır.
AZOT İHTİYACININ GİDERİLMESİNDE EMA PLUS KULLANIMI
Gübre ya da sap- saman tek başlarına yüksek verimli kompost yapımı için yeterli değillerdir. Bu materyallerin katkı maddeleri dediğimiz organik ve inorganik kaynaklı besinlerle zenginleştirilmeleri gerekir. Bu katkıların kompostlaştırmada ki işlevlerinden biri parçalanmayı hızlandırmak, diğeri gübre ya da sap-samanın düşük olan azot kapsamını mantar için gerekli düzeye çıkarmaktır. Bu katkılar, kompostlaştırmada aktif rol alan mikroorganizmanın beslenmesi için gerekli protein (azot) ve karbonhidratları sağlamaya yardımcı olur. Havada bulunan Gaz halindeki azot (N2), atmosferin %78'ini oluşturur. EMA PLUS içerisinde olan Azotobacter ve Rhizobium cinsi bakteriler havadaki azotu mantarın alabileceği besin formatına dönüştürmekte ve mantarın azot ihtiyacını karşılamaktadır.
HASTALIKLARA KARŞI EMA PLUS KULLANIMI
Kültür mantarcılığında görülen Fungal ( Mantari) ve Bakteriyel hastalıkların tümü verimin düşmesine ve büyük zararlara sebep olur. Kapalı ortamda yapılan üretim hastalıkların hızla yayılmasını ve maddi zararın artması ile sonuçlanır. Kompost hazırlama, misel ekme, büyüme dönemlerinde uygulanan EMA PLUS bu hastalıkları oluşturan mantar ve bakterilerin gelişmesini ve çoğalmasını engeller.
Bilindiği üzere EMA PLUS içerisinde 5 ana tür olmak üzere (fotosentez bakterisi, laktik asit bakterisi, mayalar, aktinomisetler, küfler)toplam 82 çeşit yararlı bakteri grubu bulunmaktadır.
1 mililitre EMA PLUS içerisinde yukarıda saydığımız bakteri çeşitlerinden 107 (100 milyon ) adet vardır. Bunların tamamı yararlı bakterilerdir.Yeryüzündeki mikroorganizmalar temelde üçe ayrılır: Bozguncu mikroorganizmalar, (Hastalıklara sebep olan mikroorganizmalar) Yapıcı mikroorganizmalar ( Yararlı mikroorganizmalar) ve Fırsatçı mikroorganizmalar (Ne yararlı ne de zararlı) mikroorganizmalar. EMA PLUS yapıcı mikroorganizmalar sınıfına girmektedir. Fırsatçı mikroorganizmalar , ortamda hangi bakteriler çoğunlukta ise onların safına geçmektedir.
Kültür mantarcılığı üretiminin tüm evrelerinde EMA PLUS kullanılması halinde hastalık yapan bakteriler , üretim yapılan alanda yararlı bakterilerden sayıca hep daha az olacaktır. Bu sayede gelişemeyecek, üreyemeyecek ve sonuç olarak yok olacaktır.
EMA PLUS ile yapılan üretim de hastalıklar ile mücadele de kullanılan ilaçların miktarı çok düşecektir. Bu da maliyetin düşmesine hem de yapılan üretimin doğal olmasını sağlayacaktır.
EMA PLUS kullanımı ile hastalıklara karşı yapılan aşırı ilaçlama ile mantarda oluşan kalıntıların önüne geçilebilecek, bu da pazarda ürünün daha kolay satılabilmesini sağlayacaktır.
EMA PLUS kullanımı ile birlikte, ilaç kullanımının azalması ve mantarın hastalıklara karşı direncinin yükselmesi sebebi ile raf ömrü de uzayacaktır.
Kültür Mantarı Yetiştiriciliğinde Etkin Mikroorganizma Kullanımının Faydaları
•Doğal ve hastalık içermeyen kompost
•Azot ihtiyacının doğal yolla sağlanması
•Hastalık yapan bakteri ve mantarların çoğalmasının engellenmesi
•İlaç tüketimin azalması
•Aşırı ilaç tüketimi ile oluşan verim düşüklüğü ve kalitesiz mantar üretiminin yerine verimi yüksek doğal mantar üretimi
•İlaç kalıntısının olmaması sebebi ile pazarda öncelik
•İlaç maliyetlerinin çok düşmesi
•EMA PLUS kullanımının maliyetinin düşük olması, daha fazla kazanç
•Raf ömrünün uzaması
KOMPOST YAPIMINDA EMA PLUS KULLANIMI
Mantarlar bitkisel kaynaklı fermantasyona uğramış organik maddeler üzerinde gelişir. Mantarın yetişebilmesi için üzerinde geliştiği ortamdaki organik maddelerin kısmen ya da tümüyle parçalanmış ve mantar tarafından kolayca alınabilir formda olması gerekir. Komposta aşılanan EMA PLUS çok hızlı bir şekilde besin maddelerini mantarın alabileceği forma çevirir.Etkin mikroorganizmalar organik maddelerle temas ettiklerinde, vitaminler, organik asitler,kelatemineraller ve antioksidanlar gibi yararlı maddeler salgılarlar. Bu maddeler, mantarlar için oldukça faydalıdır. Su ve toprak içerisindeki mikroflorayı zenginleştirir, çeşitliliğini arttırır.Rakip mikroorganizmaları uzaklaştırıp mantar misellerinin gelişmesini
kolaylaştıracak bir besin ortamı oluşturur.
Kompostauygulanan EMA PLUS sırası ile;
1)Mantarın yetişebileceği homojen bir ortam yaratır
2)Mantar misellerinin rakip mikroorganizmalardan daha iyi gelişebileceği uygun bir ortam yaratır
3)Rakip mikroorganizmaların istediği besinler yerine, mantarın beslenmesi için gerekli besinleri oluşturur.
4)EMA PLUS içerisindeki yararlı bakteriler komposta uygulandığında fermantasyonu hızlandırır.
AZOT İHTİYACININ GİDERİLMESİNDE EMA PLUS KULLANIMI
Gübre ya da sap- saman tek başlarına yüksek verimli kompost yapımı için yeterli değillerdir. Bu materyallerin katkı maddeleri dediğimiz organik ve inorganik kaynaklı besinlerle zenginleştirilmeleri gerekir. Bu katkıların kompostlaştırmada ki işlevlerinden biri parçalanmayı hızlandırmak, diğeri gübre ya da sap-samanın düşük olan azot kapsamını mantar için gerekli düzeye çıkarmaktır. Bu katkılar, kompostlaştırmada aktif rol alan mikroorganizmanın beslenmesi için gerekli protein (azot) ve karbonhidratları sağlamaya yardımcı olur. Havada bulunan Gaz halindeki azot (N2), atmosferin %78'ini oluşturur. EMA PLUS içerisinde olan Azotobacter ve Rhizobium cinsi bakteriler havadaki azotu mantarın alabileceği besin formatına dönüştürmekte ve mantarın azot ihtiyacını karşılamaktadır.
HASTALIKLARA KARŞI EMA PLUS KULLANIMI
Kültür mantarcılığında görülen Fungal ( Mantari) ve Bakteriyel hastalıkların tümü verimin düşmesine ve büyük zararlara sebep olur. Kapalı ortamda yapılan üretim hastalıkların hızla yayılmasını ve maddi zararın artması ile sonuçlanır. Kompost hazırlama, misel ekme, büyüme dönemlerinde uygulanan EMA PLUS bu hastalıkları oluşturan mantar ve bakterilerin gelişmesini ve çoğalmasını engeller.
Bilindiği üzere EMA PLUS içerisinde 5 ana tür olmak üzere (fotosentez bakterisi, laktik asit bakterisi, mayalar, aktinomisetler, küfler)toplam 82 çeşit yararlı bakteri grubu bulunmaktadır.
1 mililitre EMA PLUS içerisinde yukarıda saydığımız bakteri çeşitlerinden 107 (100 milyon ) adet vardır. Bunların tamamı yararlı bakterilerdir.Yeryüzündeki mikroorganizmalar temelde üçe ayrılır: Bozguncu mikroorganizmalar, (Hastalıklara sebep olan mikroorganizmalar) Yapıcı mikroorganizmalar ( Yararlı mikroorganizmalar) ve Fırsatçı mikroorganizmalar (Ne yararlı ne de zararlı) mikroorganizmalar. EMA PLUS yapıcı mikroorganizmalar sınıfına girmektedir. Fırsatçı mikroorganizmalar , ortamda hangi bakteriler çoğunlukta ise onların safına geçmektedir.
Kültür mantarcılığı üretiminin tüm evrelerinde EMA PLUS kullanılması halinde hastalık yapan bakteriler , üretim yapılan alanda yararlı bakterilerden sayıca hep daha az olacaktır. Bu sayede gelişemeyecek, üreyemeyecek ve sonuç olarak yok olacaktır.
EMA PLUS ile yapılan üretim de hastalıklar ile mücadele de kullanılan ilaçların miktarı çok düşecektir. Bu da maliyetin düşmesine hem de yapılan üretimin doğal olmasını sağlayacaktır.
EMA PLUS kullanımı ile hastalıklara karşı yapılan aşırı ilaçlama ile mantarda oluşan kalıntıların önüne geçilebilecek, bu da pazarda ürünün daha kolay satılabilmesini sağlayacaktır.
EMA PLUS kullanımı ile birlikte, ilaç kullanımının azalması ve mantarın hastalıklara karşı direncinin yükselmesi sebebi ile raf ömrü de uzayacaktır.
Kültür Mantarı Yetiştiriciliğinde Etkin Mikroorganizma Kullanımının Faydaları
•Doğal ve hastalık içermeyen kompost
•Azot ihtiyacının doğal yolla sağlanması
•Hastalık yapan bakteri ve mantarların çoğalmasının engellenmesi
•İlaç tüketimin azalması
•Aşırı ilaç tüketimi ile oluşan verim düşüklüğü ve kalitesiz mantar üretiminin yerine verimi yüksek doğal mantar üretimi
•İlaç kalıntısının olmaması sebebi ile pazarda öncelik
•İlaç maliyetlerinin çok düşmesi
•EMA PLUS kullanımının maliyetinin düşük olması, daha fazla kazanç
•Raf ömrünün uzaması
Kanalizasyonda EM Kullanımı
SAION EM(ETKİN MİKROORGANİZMALAR) Kanalizasyon hatlarında oluşan kokuları kaynağından yok etmektedir.Foseptik sistemler, akıcı kanallar ve gel geç sistemlerde uygulama ertesi; etkin mikroorganizmalar mikrofilm tabaka oluşturmaktadır.
Etkin mikroorganizmalar, kanal içerisinde yuvalar yapmakta ve geçiş kanallarındaki tutunmuş yağ ve kir çözücü özelliği ile tıkanmaları engellemektedir.
EM kokuşmaya neden olan organik atıkları yok ettiği için kötü kokular oluşmaz ve gaz oluşumlarını engeller.Koku problemlerine neden olan moleküler yapıları kaldırarak kokuyu giderir.
-Kirletici maddelerin bozuşması veya dönüşmesiyle enzim etkisiyle meydana gelen parçalanma için Biyolojik Oksijen İsteği (BOD) düzeyini düşür.
-Biyolojik olarak ayrışabilen bir temizleyici olarak kirletici maddeleri tam olarak nötralize eder.
-Uygulandıktan kısa bir zaman sonra hidrokarbonları,ağır yağları ve gresleri parçalar.
-Kalıntı ve tortuları parçalar
-Zehirsiz,alerjik olmayan ve alev almayan yapıda olduğundan kullanımı güvenlidir.
-Çevreye tamamen uyumludur.
-Ortadan kaldırılacak olan organik kirletici maddeleri biyolojik olarak ayrıştırır.
-Tatlı veya tuzlu suda aynı şekilde işlev görür
-Anaerob (oksijensiz)ve aerob(oksijenli) ortamlarda kullanılır.
-Yağ tutucularda biriken yağlar dönüştürülerek yağ toplama periyodu uzatılır.
-Tüm tesisatta H2S korozyonunu önlenir.
-Foseptiklerin geçirgenliği arttırılır. Koku sorunları kesilir.
-Manuel temizlik için ulaşılamayan noktalarda bakterilerin kalıcı etkisiyle uzun süreli temizlik sağlanır.
-Ürünlerin formülünde yer alan koku nötralize edicilerle rahatsız edici kokular ani olarak kesilir. Ardından mikroorganizmalar çalışmaya başlayıp koku kaynağını yok eder.
-Uygulanması ekonomiktir, kendi alanında iş güvenliği açısından en az risk taşıyan yöntemdir.
-Moleküler yapısını değiştirerek kokuyu yok eder.Reaksiyon zamanı anlıktır.
Çevre de Etkin Mikroorganizmaların Kullanımı
Çevre de Etkin Mikroorganizmaların Kullanımı
Etkin mikroorganizmalar , modern 21.yüzyıl atık su arıtma ve temizlik endüstrisinde yüksek performanslı zehirsiz ve biyolojik mikroorganizmalardan oluşmuş bakteri kültürüdür.Organik atık maddenin tüketilmesinde lağım çukurlarında ,yağlı tortu işleme göletlerinde ,yağ tutucularda,biriktirme tanklarında ,zeminlerde ,kanallarda ve boruların yağları ve ağır yağları yok etmektedir.Aynı zamanda kokuşmayı yok eder.Oksidasyonu fermantasyona çevirerek koku tamamen yok olur.
Özellikleri
-Koku problemlerine neden olan moleküler yapıları kaldırarak kokuyu giderir.
-Kirletici maddelerin bozuşması veya dönüşmesiyle enzim etkisiyle meydana gelen parçalanma için Biyolojik Oksijen İsteği (BOD) düzeyini düşür.
-Biyolojik olarak ayrışabilen bir temizleyici olarak kirletici maddeleri tam olarak nötralize eder.
-Uygulandıktan kısa bir zaman sonra hidrokarbonları,ağır yağları ve gresleri parçalar.
-Kalıntı ve tortuları parçalar
-Zehirsiz,alerjik olmayan ve alev almayan yapıda olduğundan kullanımı güvenlidir.
-Çevreye tamamen uyumludur.
-Ortadan kaldırılacak olan organik kirletici maddeleri biyolojik olarak ayrıştırır.
-Tatlı veya tuzlu suda aynı şekilde işlev görür
-Anaerob (oksijensiz)ve aerob(oksijenli) ortamlarda kullanılır.
-Mutfak yer giderlerinden gelen kokular ve tıkanma sorunları kesilir.
-Yağ tutucularda biriken yağlar dönüştürülerek yağ toplama periyodu uzatılır.
-Tüm tesisatta H2S korozyonunu önlenir.
-Mobil tuvaletlerdeki birikintiler parçalanır. Koku sorunları kesilir.
-Mutfak egzozlarından yayılan kokular kesilir.
-Foseptiklerin geçirgenliği arttırılır. Koku sorunları kesilir.
-Manuel temizlik için ulaşılamayan noktalarda bakterilerin kalıcı etkisiyle uzun süreli temizlik sağlanır.
-Duş giderlerindeki tıkanmalar önlenir.
-Ürünlerin formülünde yer alan koku nötralize edicilerle rahatsız edici kokular ani olarak kesilir. Ardından mikroorganizmalar çalışmaya başlayıp koku kaynağını yok eder.
-Uygulandığı ortamın sonunda bir atık su arıtma tesisi olması halinde bu tesisin verimliliğini arttırır.
-Uygulanması ekonomiktir, kendi alanında iş güvenliği açısından en az risk taşıyan yöntemdir.
-Moleküler yapısını değiştirerek kokuyu yok eder.Reaksiyon zamanı anlıktır
Etkin Mikroorganizmalar
* Japon Teknolojisidir
* Kimyasal İçermez
* Bakteri Kültürüdür
* Koku Gidericidir
* H2S Korozyonunu Önler
Tarım Alanında Etkin Mikroorganizmalar (EM)
Etkin Mikroorganizmalar (EM) Tarım Alanında Kullanıldığında Tüm Meyve ve Sebzelerde Gözlemlenen Gelişmeler ;
* Çiçeklenmeyi,filizlenmeyi arttırır
* Güçlü sürgün,kaliteli ve bol ürün verir
* Sağlıklı ve Dayanıklı olur
* Hastalıklara karşı bitki direncini artırır
* Güçlü sürgün,kaliteli ve bol ürün verir
* Sağlıklı ve Dayanıklı olur
* Hastalıklara karşı bitki direncini artırır
EM Nedir?
Saion EM, Etkin Mikroorganizmaların kısa yazılışıdır.
Yararlı mikroorganizmaların bir karışımıdır.Kahverengi ekşi,
tatlı bir sıvıdır.
Saion EM, en çok kullanılan ya da gıdalarda en çok bulunan ve
doğal olarak oluşan çeşitli yararlı mikroorganizmaların bir
birleşimidir. Esas olarak üç çeşit temel yararlı organizma
içermektedir: fototropik bakteri, laktik asit bakterisi ve maya.
Bunlar da normalde ekmekte, turşuda, peynir, yoğurt gibi
gıdalarda zaten mevcuttur. Saion EM kesinlikle hiçbir genetik
müdahale görmemiş olup tamamen doğaldır.
Saion EM, 21.yüzyıl atık su arıtma ve temizlik endüstrisinde
yüksek performanslı zehirsiz,biyolojik mikroorganizmalardan
oluşmuş bakteri kültürüdür.
Organik atık maddelerin tüketilmesinde, lağım çukurlarında,
yağlı tortu işleme göletlerinde, yağ tutucularda, biriktirme
tanklarında, zeminlerde, kanallarda ve boruların yağları ve
ağır yağları yok etmekte kullanılmaktadır.
Aynı zamanda kokuşmayı yok eder. Oksidasyonu fermantasyona
çevirerek koku tamamen yok olur.
Üzerinde yoğun araştırmalar yapılarak mükemmelleştirilen
Saion EM(Etkin Mikroorganizmalar)’ın kullanımı Asya ülkeleri
başta olmak üzere son 20 yıl içinde son derece yaygınlaşmıştır.
Bugün Avrupa’daki kullanım hacmi ve alanları hızla artmakta,
yeryüzünde 150 ülkede kullanılmaktadır.
Etkin Mikroorganizmalar Teknolojisi 13 Ülkede Ulusal
Politikanın bir parçası haline gelmiştir.
Japonya’da 1982 yılında SANKO SANGYO CO tarafından
geliştirilmiştir.
Yararlı mikroorganizmaların bir karışımıdır.Kahverengi ekşi,
tatlı bir sıvıdır.
Saion EM, en çok kullanılan ya da gıdalarda en çok bulunan ve
doğal olarak oluşan çeşitli yararlı mikroorganizmaların bir
birleşimidir. Esas olarak üç çeşit temel yararlı organizma
içermektedir: fototropik bakteri, laktik asit bakterisi ve maya.
Bunlar da normalde ekmekte, turşuda, peynir, yoğurt gibi
gıdalarda zaten mevcuttur. Saion EM kesinlikle hiçbir genetik
müdahale görmemiş olup tamamen doğaldır.
Saion EM, 21.yüzyıl atık su arıtma ve temizlik endüstrisinde
yüksek performanslı zehirsiz,biyolojik mikroorganizmalardan
oluşmuş bakteri kültürüdür.
Organik atık maddelerin tüketilmesinde, lağım çukurlarında,
yağlı tortu işleme göletlerinde, yağ tutucularda, biriktirme
tanklarında, zeminlerde, kanallarda ve boruların yağları ve
ağır yağları yok etmekte kullanılmaktadır.
Aynı zamanda kokuşmayı yok eder. Oksidasyonu fermantasyona
çevirerek koku tamamen yok olur.
Üzerinde yoğun araştırmalar yapılarak mükemmelleştirilen
Saion EM(Etkin Mikroorganizmalar)’ın kullanımı Asya ülkeleri
başta olmak üzere son 20 yıl içinde son derece yaygınlaşmıştır.
Bugün Avrupa’daki kullanım hacmi ve alanları hızla artmakta,
yeryüzünde 150 ülkede kullanılmaktadır.
Etkin Mikroorganizmalar Teknolojisi 13 Ülkede Ulusal
Politikanın bir parçası haline gelmiştir.
Japonya’da 1982 yılında SANKO SANGYO CO tarafından
geliştirilmiştir.
Sera Üreticiliğinde EM
Sera Üreticiliğinde EM
-SAION EM sertleşmiş toprakların tamamen çözülerek yumuşamasını, toprağın havalanmasını, nefes almasını sağlayarak oksijen, azot-karbondioksit-kötü gazlar sirkülasyonunu sağlar.
-SAION EM içerisindeki mevcut fotosentez bakterileri ile de bitkinin fotosentez gücünü en üst düzeye çıkarır.
-SAION EM tarla ortamındaki tüm organik kalıntıları (sap, saman, yaprak, bitki artıkları, hayvan tersi v.b gibi) tamamen parçalar, doğal gübre haline getirip ,toprağı humus hale dönüştürerek organik gübre oluşumunu ve bunu bitkinin alabilmesini sağlar.
-SAION EM . toprağı sağlıklı hale getirdiği gibi üzerinde yetiştirdiğimiz bitkilerin de son derece sağlıklı olmasını, yüksek verim vermesini ve üstelik tamamen organik ürün almamızı sağlamaktadır.
-SAION EM ile üretilen ürünler tamamen organik olduğu gibi, önceden bitkiye verilen kimyasal ve zehirlerle ürünlerde oluşan kalıntıların yok edilebilmesi de yine SAION EM uygulaması ile mümkündür. Yani, kanserojen maddeleri, ağır metalleri kısaca ürünlerdeki insan sağlığını bozan tüm kalıntıları da yok eder.
-SAION EM, bitkide, çiçeklenmeyi, filizlenmeyi artırır,meyve vermeyi, olgunlaşmayı teşvik eder, bitki gelişimini garanti eder. Çok güçlü kök gelişimi sağlar. Dolayısı ile verimi artırıp, kaliteli ve organik ürün almayı sağlar. Günümüzde çok aşırı olan gübre fiyatları nedeniyle çiftçilerimiz büyük sıkıntılar çekmektedirler. Oysa büyük çoğunluğu gereksiz ve hatta zararlı olan kimyasal ve zehir kullanımı yerine EM ile yapılan tarım sonucu verim ve kalite artacak, organik ve üst düzey ürün alınacak , topraklar sağlıklı ve canlı kalacak, çiftçimiz sıkıntı çekmeyecek, korkulu rüya görmeyecek, gübre diyerek bir kısım ürünlere vereceği paranın da en az yarısı cebinde kalacaktır.
Seracılıkta Etkin Mikroorganizma Kullanımının Faydaları
*Kalibrasyon uyumu sağlar
*Verim artar
*Bakteri ve haşeret uzaklaştırır,hastalığı engeller
*Çürümeyi engeller
*Doğal ürün alımını sağlar
*Kalıntı olmaz,satışta öncelik sağlar
*Organik üretim
*Ürünün raf ömrünü uzatır
*Kök gelişimini sağlar
*Toprak ısısını arttırır
*Bitkilerin ihtiyaç duyduğu C, N, P, S, Fe, Mg gibi elementleri kullanılabilir forma çevirir
*Toprak PH seviyesini dengeler
*Toprağın su tutma kapasitesini arttırır
*Antioksidan etkisiyle bitkinin strese girmesini engeller
*Bitkinin fotosentez kapasitesini yükseltir
*Topraktaki patojenleri bastırır
*Filizlenmeyi,çiçeklenmeyi,meyve vermeyi ve olgunlaşmayı teşvik eder
(Marulda kök çürümesi, boy uyumsuzluğu, bakteri ve sinek oluşumunu engeller, ürün verimini arttırır.Domateste verim artışı ve kalibrasyon sağlanır,raf ömrü uzar.Gül ve cipsoda verim artışı sağlar,direnci arttırır vb....)
Balık üretim çiftlikleri ve akvaryum balıkçılığında çığır açan EM
Balık üretim çiftlikleri ve akvaryum balıkçılığında çığır açan EM **********************************************************************************************************
Etkin Mikroorganizmalar Ne İşe Yarar ?
* Amonyak, Hidrojen Sülfür, Metan ve organik asitleri hızla yok eder ve oluşmasını engeller
* Su kalitesini iyileştirerek pH dengesini sağlar
* Dip çamurunu azaltır
* Suda patojen mikroorganizmaları azaltır
* Balık ölümlerinde azalma sağlayarak verim artışı sağlar
* Tatlı ve tuzlu suda aynı şekilde işlev görür
* Anaerob (oksijensiz) ve aerob(oksijenli) ortamlarda kullanılır
Oksidasyonu fermantasyona çevirerek kötü kokuyu tamamen yok eder
Oksidasyonu fermantasyona çevirerek kötü kokuyu tamamen yok eder
* Fotosentetik bakteriler suya eklendiğinde Amonyak (NH3), Hidrojen Sülfür (H2S) ve organik asitleri hızla yok eder , su kalitesini iyileştirerek pH dengesini sağlar
* Laktik asit bakterileri ihtiva eden probiyotiklerin kullanımı hem hastalıklara karşı direncin artırılmasında hem de hayvan büyümesini desteklemede pozitif sonuçlar vermektedir. Laktik asit bakterileri, ürettikleri ve diğer bakterilerin üremesini inhibe eden bileşikleri sayesinde intestinal kas tabakasında hızla çoğalarak patojenik bakterilere karşı ilk savunma bariyerini oluştururlar.
Vertisilyum İle Mücadelede Etkin Mikroorganizma (EM) Kullanımı
***********************************************************************************
Zeytin hastalıklarının en önemlilerinden biri Vertisilyum Dahliae denilen bir mantarın yol açtığı ve Zeytin Solgunluğu olarak bilinen bir hastalıktır ve bugün için herhangi bir ilaçla tedavisi söz konusu değildir. Zeytin ağaçlarında vertisilyum solgunluğu hastalığına karşı önerilecek ve kullanılacak ruhsatlı bir ilaç yoktur.
Zeytin hastalıklarının en önemlilerinden biri Vertisilyum Dahliae denilen bir mantarın yol açtığı ve Zeytin Solgunluğu olarak bilinen bir hastalıktır ve bugün için herhangi bir ilaçla tedavisi söz konusu değildir. Zeytin ağaçlarında vertisilyum solgunluğu hastalığına karşı önerilecek ve kullanılacak ruhsatlı bir ilaç yoktur.
Topraktaki vertisilyum mantarı, toprakta nematodların ağacın köklerine vereceği hasarlı noktalardan kolayca ağacın köklerine girerek yerleşir. Vertisilyum köke girdikten sonra ağacın su iletim dokuları boyunca ilerleyerek dallara ulaşır ve istila eder. Bu istila genellikle kış mevsiminin sonlarında ve ilkbaharda oluşur. Yazın sıcaklıklar yükseldiğinde, mantar etkinliğini yitirir. Ancak bu zamana kadar vereceği hasarı vermiştir. İstilaya uğramış ağaçlarda/dallarda köklerden yapraklara giden su iletimi azalır. Vertisilyum solgunluğunun belirtilerine, doğrudan mantarın ürettiği toksinler neden olabileceği gibi, köklerden yapraklara su gidişinin önlenmesi de neden olabilir. Zeytin ağaçlarında belirtiler önce yapraklarda başlar. Yapraklar, gümüşümsü yeşil rengini kaybeder ve mat gri bir renk alır. Daha sonra açık kahverengi ve kahverengileşir.Bu hastalığın ilerlemesi yavaş olabileceği gibi, aniden ağaç ölümü de gerçekleşebilir. Vertisilyuma zararlı mikroorganizma olan bir mantar neden olmaktadır. Zararlı mikroorganizmaları, ancak yararlı ve doğada olan yararlı mikroorganizmaları yani EMA+ kullanarak karşı koyabiliriz. Toprakta ve ağaçtaki yararlı mikroorganizma sayısı artar ise hastalığın ilerlemesi durur ve yok olur.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)