Saion EM, Etkin Mikroorganizmaların kısa yazılışıdır.
Yararlı mikroorganizmaların bir karışımıdır.Kahverengi ekşi,
tatlı bir sıvıdır.
Saion EM, en çok kullanılan ya da gıdalarda en çok bulunan ve
doğal olarak oluşan çeşitli yararlı mikroorganizmaların bir
birleşimidir. Esas olarak üç çeşit temel yararlı organizma
içermektedir: fototropik bakteri, laktik asit bakterisi ve maya.
Bunlar da normalde ekmekte, turşuda, peynir, yoğurt gibi
gıdalarda zaten mevcuttur. Saion EM kesinlikle hiçbir genetik
müdahale görmemiş olup tamamen doğaldır.
Saion EM, 21.yüzyıl atık su arıtma ve temizlik endüstrisinde
yüksek performanslı zehirsiz,biyolojik mikroorganizmalardan
oluşmuş bakteri kültürüdür.
Organik atık maddelerin tüketilmesinde, lağım çukurlarında,
yağlı tortu işleme göletlerinde, yağ tutucularda, biriktirme
tanklarında, zeminlerde, kanallarda ve boruların yağları ve
ağır yağları yok etmekte kullanılmaktadır.
Aynı zamanda kokuşmayı yok eder. Oksidasyonu fermantasyona
çevirerek koku tamamen yok olur.
Üzerinde yoğun araştırmalar yapılarak mükemmelleştirilen
Saion EM(Etkin Mikroorganizmalar)’ın kullanımı Asya ülkeleri
başta olmak üzere son 20 yıl içinde son derece yaygınlaşmıştır.
Bugün Avrupa’daki kullanım hacmi ve alanları hızla artmakta,
yeryüzünde 150 ülkede kullanılmaktadır.
Etkin Mikroorganizmalar Teknolojisi 13 Ülkede Ulusal
Politikanın bir parçası haline gelmiştir.
Japonya’da 1982 yılında SANKO SANGYO CO tarafından
geliştirilmiştir.