3 Şubat 2016 Çarşamba

Tarımda EM Kullanımı




Tarımda EM Kullanımı

SAION EM, hastalıklı ya da fonksiyonunu kaybetmiş topraklara aşılandığında; topraktaki mevcut kötü patojenleri yok eder. Dolayısıyla toprağı düzenleyerek toprağın yeniden doğal formuna ve sağlığına kavuşmasını sağlar.

-SAION EM sertleşmiş toprakların tamamen çözülerek yumuşamasını, toprağın havalanmasını, nefes almasını sağlayarak oksijen, azot-karbondioksit-kötü gazlar sirkülasyonunu sağlar.

-SAION EM içerisindeki mevcut fotosentez bakterileri ile de bitkinin fotosentez gücünü en üst düzeye çıkarır.

-SAION  EM tarla ortamındaki tüm organik kalıntıları (sap, saman, yaprak, bitki artıkları, hayvan tersi v.b gibi) tamamen parçalar, doğal gübre haline getirip ,toprağı humus hale dönüştürerek organik gübre oluşumunu ve bunu bitkinin alabilmesini sağlar.

-SAION EM . toprağı sağlıklı hale getirdiği gibi üzerinde yetiştirdiğimiz bitkilerin de son derece sağlıklı olmasını, yüksek verim vermesini ve üstelik tamamen organik ürün almamızı sağlamaktadır.

-SAION EM  ile üretilen ürünler tamamen organik olduğu gibi, önceden  bitkiye verilen kimyasal ve zehirlerle ürünlerde oluşan kalıntıların yok edilebilmesi de yine SAION EM uygulaması ile mümkündür. Yani, kanserojen maddeleri, ağır metalleri kısaca ürünlerdeki insan sağlığını bozan tüm kalıntıları da yok eder.

-SAION EM, bitkide, çiçeklenmeyi, filizlenmeyi artırır,meyve vermeyi, olgunlaşmayı teşvik eder, bitki gelişimini garanti eder. Çok güçlü kök gelişimi sağlar. Dolayısı ile verimi artırıp, kaliteli ve organik ürün almayı sağlar.

Günümüzde çok aşırı olan gübre fiyatları nedeniyle çiftçilerimiz büyük sıkıntılar çekmektedirler. Oysa büyük çoğunluğu gereksiz ve hatta zararlı olan kimyasal ve zehir kullanımı yerine EM ile yapılan tarım sonucu  verim ve kalite artacak, organik ve üst düzey ürün alınacak , topraklar sağlıklı ve canlı kalacak,  çiftçimiz sıkıntı çekmeyecek, korkulu rüya görmeyecek, gübre diyerek bir kısım ürünlere  vereceği paranın da en az yarısı cebinde kalacaktır.

#etkin mikroorganizma#etkin mikroorganizmalar#EM#YARARLI BAKTERİLER#yararlıbakteriler #etkin mikroorganizmalar#em