Çevre de Etkin Mikroorganizmaların Kullanımı
Etkin mikroorganizmalar , modern 21.yüzyıl atık su arıtma ve temizlik endüstrisinde yüksek performanslı zehirsiz ve biyolojik mikroorganizmalardan oluşmuş bakteri kültürüdür.Organik atık maddenin tüketilmesinde lağım çukurlarında ,yağlı tortu işleme göletlerinde ,yağ tutucularda,biriktirme tanklarında ,zeminlerde ,kanallarda ve boruların yağları ve ağır yağları yok etmektedir.Aynı zamanda kokuşmayı yok eder.Oksidasyonu fermantasyona çevirerek koku tamamen yok olur.
Özellikleri
-Koku problemlerine neden olan moleküler yapıları kaldırarak kokuyu giderir.
-Kirletici maddelerin bozuşması veya dönüşmesiyle enzim etkisiyle meydana gelen parçalanma için Biyolojik Oksijen İsteği (BOD) düzeyini düşür.
-Biyolojik olarak ayrışabilen bir temizleyici olarak kirletici maddeleri tam olarak nötralize eder.
-Uygulandıktan kısa bir zaman sonra hidrokarbonları,ağır yağları ve gresleri parçalar.
-Kalıntı ve tortuları parçalar
-Zehirsiz,alerjik olmayan ve alev almayan yapıda olduğundan kullanımı güvenlidir.
-Çevreye tamamen uyumludur.
-Ortadan kaldırılacak olan organik kirletici maddeleri biyolojik olarak ayrıştırır.
-Tatlı veya tuzlu suda aynı şekilde işlev görür
-Anaerob (oksijensiz)ve aerob(oksijenli) ortamlarda kullanılır.
-Mutfak yer giderlerinden gelen kokular ve tıkanma sorunları kesilir.
-Yağ tutucularda biriken yağlar dönüştürülerek yağ toplama periyodu uzatılır.
-Tüm tesisatta H2S korozyonunu önlenir.
-Mobil tuvaletlerdeki birikintiler parçalanır. Koku sorunları kesilir.
-Mutfak egzozlarından yayılan kokular kesilir.
-Foseptiklerin geçirgenliği arttırılır. Koku sorunları kesilir.
-Manuel temizlik için ulaşılamayan noktalarda bakterilerin kalıcı etkisiyle uzun süreli temizlik sağlanır.
-Duş giderlerindeki tıkanmalar önlenir.
-Ürünlerin formülünde yer alan koku nötralize edicilerle rahatsız edici kokular ani olarak kesilir. Ardından mikroorganizmalar çalışmaya başlayıp koku kaynağını yok eder.
-Uygulandığı ortamın sonunda bir atık su arıtma tesisi olması halinde bu tesisin verimliliğini arttırır.
-Uygulanması ekonomiktir, kendi alanında iş güvenliği açısından en az risk taşıyan yöntemdir.
-Moleküler yapısını değiştirerek kokuyu yok eder.Reaksiyon zamanı anlıktır